Gluteeniton_vegaaninen_donitsiLähestyvän vapun kunniaksi ohessa ohje luontaisesti gluteenittomiin, maidottomiin, kananmunattomiin, soijattomiin ja maissittomiin herkkudonitseihin. Lasten kanssa öljyllä paistaminen ei oikein houkuttele, mutta onneksi nykyään on saatavilla elämää, tai ainakin munkin paistoa helpottava donitsipelti! Ei tule rasvapaloa, eikä kämppä käryä munkille viikkotolkulla.

Herkullista vappua!

AINEKSET

 • 1,5 dl päärynäsosetta
 • 2 rkl (30 ml) sitruunamehua
 • 1/2 luomusitruunan kuoresta
 • 1 dl (kermaista) kookosmaitoa
 • 1 dl maidotonta margariinia
 • 1,25 dl sokeria
 • 3 dl riisijauhoja
 • 1 dl perunajauhoja
 • 2 tl psylliumia
 • 1 rkl kardemummaa
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 0,5 tl suolaa

TEE NÄIN:
Sulata maidoton margariini (sininen Keiju on hyvä) ja sekoita muiden nestemäisten ainesten kanssa kulhossa. Raasta joukkoon sitruunankuorta. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Anna taikinan levätä hetki. Lusikoi taikina reilusti voidellulle donitsipellille. Taikinan kuuluu olla löysähköä, jotta leivonnaiset säilyvät pehmeinä! Paista donitseja 200°C noin 18 min. Pyörittele donitsit heti paistamisen jälkeen erikoishienossa sokerissa. Jos donitsit ehtivät viilentyä valele niille sulatettua maidotonta margariinia ja pyörittele sen jälkeen sokerissa. NAUTI pienten ja isojen herkkusuiden kanssa

Seuraa Perheestä blogia myös Instagramissa ja Facebookissa

Gluteeniton_vegaaninen_donitsi2Gluteeniton_vegaaninen_donitsi3

SaveSave

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s