OLYMPUS DIGITAL CAMERAVadelma-suklaakakun ohje on gluteeniton, maidoton, kananmunaton, soijaton ja maissiton. Ja ihan mielettömän hyvää ❤ Suklainen kakku on ihanan mehevä, kostea, kiinteä ja herkullinen.

Resepti on siirtynyt ja löytyy nykyään Erikoisenhyvaa.com sivustolta täältä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oheisen kakun sekä muita herkullisia gluteenittomia, maidottomia ja kananmunattomia ohjeita löydät Erikoisen Hyvää – Syksyn ja talven herkkuja kirjasta!

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

23 replies on “Vadelma-suklaakakku (gluteeniton, maidoton, munaton)

 1. Keijun rypsi lisäaineeton sisältää maitoa! Sai myös epäilemään, että osaatko katsoa maissittomat oikein, sillä se miljoona kertaa hankalampaa kuin maidoton.

  Tykkää

  1. Kiitos 🙂 Voi hyvin korvata toisella etikalla, pääasia on että taikinaan tulee happoa! Persikkasose vaikuttanee makuun hieman, mutta en usko että huonoon suuntaan. Koostumuksen kannalta en usko tämän vaikuttavan suuntaan tai toiseen.

   Tykkää

 2. Voi NAM 😛 Oletko kokeillut tehdä pohjaa tuolla intiaanisokerilla tai mahdollisesti kookoskokerilla? Olen yrittänyt jättää valkoista sokeria vähemmälle, ja siirtynyt kookoskerin käyttäjäksi (siinä on ihanan paahteinen maku) mietin vain käyttäytyyköhän se leivonnassa miten? En ole vielä testannut 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Hei! Hyvin voit vaihtaa sokerin edellämainittuihin, etenkin kun sokeria ei tarvitse vaahdottaa kyseisessä ohjeessa. Esim. kookossokeriin vaihtaminen vaikuttaa ainoastaan makuun tuomalla mainitsemaasi paahteista vivahdetta. Kookossokeri on mielestäni parhaimmillaan mausteisissa ja suklaisissa leivonnaisissa voimakkaan makunsa vuoksi. Intiaanisokeri on maultaan hieman miedompi ja lähempänä perinteistä kidesokeria, mutta mielestäni kookossokeri on tehokkaampi makeuttaja, eli sitä tarvitsee lisätä vähemmän.

   Tykkää

  1. Taikinaan kannattaa lisätä soodan vuoksi happoa ja tämän voi tehdä etikan sijaan myös esimerkiksi sitruunamehulla. Jos jättää taikinasta happoa tuovan raaka-aineen pois, kannattaa sooda korvata leivinjauheella (1 tl)!

   Tykkää

 3. Hei! Löysin blogisi kun googletin ekologisesta pyykinpesusta ja löysin heti paljon mielenkiintosia juttuja. Tätä kakkureseptiä olen kuolannut monta päivää ja nyt pääsin testaamaan 😀 joku meni ehkä pieleen, kun kakku ei kohonnut ollenkaan. Sen lisäksi se mureni palasiksi, kun koitin leikata kahteen osaan. Voisiko johtua siitä, että sekotin vahingosa rypsiöljyn ja veden sekaisin ja sitte vasta rasvan. Muuten mielestäni noudatin ohjetta ja maku on kyllä hyvä, tosin todella tuhti ja suklainen

  Liked by 1 henkilö

  1. Moikka! Vaikuttaa siltä, että kohotusaineet eivät ole jostain syystä toimineet? Muistitko lisätä etikkaa taikinaan? En usko, että syy on rasvoissa, epäilisin ennemmin, että ohjeesta on jäänyt esimerkiksi joku raaka-aine epähuomiossa lisäämättä. Kakun kolmeen kerrokseen leikkaamisen kohdalla osittain mureneminen on lähes väistämätöntä, mutta kahteen osaan pitäisi viileässä levänneen kakun leikkautua nätisti. Toivottavasti sait kakun kuitenkin kasattua ja kostutettua maukkaaksi!

   Tykkää

   1. Hmmm…laitoin kyllä leivinjauhetta ja soodaa ja etikankin muistin. Ehkä tosiaan kohotusaineitten kanssa kuitenkin jokin meni pieleen. Sain kakun kuitenkin kasattua ja kuten sanoin, maku oli hyvä. Pitänee siis kokeilla joskus uudestaan, josko ulkomuotokin paremmin onnistuisi 🙂

    Liked by 1 henkilö

 4. Heippa! Minulla sama ongelma kuin Annalla, eli ei kohonnut ollenkaan. Ohjetta noudatin mielestäni tarkasti. Maku vaikuttaa kyllä hyvältä, mutta rakenne erittäin tiivis ja tuhti. Kaipa tuosta kakun saa kasattua, mutta jäin miettimään, mikä mahtoi mennä pieleen..

  Tykkää

 5. Nooran ja Annan palautteen huomioon ottaen leivoin kakun jälleen (17 cm vuoka) ja pohja nousi hienosti, ihan kuten edellisilläkin kerroilla. HUOM! Toki pohja on luonteeltaan tuhti, eli sokerikakkumaista tästä ei ole tarkoituskaan tulla!

  En nyt keksi tähän syyksi muuta, kuin eron uuneissa ja niiden lämpötiloissa: jos uunin lämpötila on ollut liian alhainen kakulle, tämä voisi olla likilaskuisuuden syynä? Kakun voisi kokeilla paistaa 200°C, vähentää paistoaikaa ja peittää kakun paiston loppuvaiheessa, jos se alkaa tummua liikaa. Omassa uunissani 175°C riittää kohottamaan leivonnaisen.

  Laitan vielä tähän tiedoksi täsmälliset raaka-aineet, joita pohjan valmistamiseen käytin:
  riisijauhot = Risentan hienot riisijauhot
  perunajauhot = Kolmen konstin perunajauhot
  kaakaojauhe = Fazerin Cacao
  omenasose = Rainbow, lisäaineeton
  kookosmaito = Santa Marian tetrassa oleva extra smooth, 14 % kookosmaito

  Tykkää

  1. Hmmm, tämä onkin hyvä kysymys.. Olennaista koostumuksen kannalta lienee, että vaihtoehtoisessa nesteessä olisi suurin piirtein sama määrä rasvaa (14-18%), tai jos korvaa kookosmaidon jollain muulla rasvattomalla nesteellä, kuten tuoremehulla tai hedelmäsoseella, niin lisää vaikka hieman margariinia ohjeeseen ja jättää rasvaseokseen lisättävää vettä vastaavasti vähemmälle. Joku oli kaavaillut vaihtavansa kookosmaidon kahviin, mutta en ole itse tätä kokeillut. Makunsa puolesta kuvittelisin kahvin istuvan todella hyvin.

   Tykkää

  1. Hei Annika! En olekaan koskaan maistanut suklaan ja lakan yhdistelmää, mutta miksipä ei! Jotenkin olettaisin lakan aromien soveltuvan vaalean kakkupohjan kanssa hieman sopuisammin, mutta lakka ja vadelma ovat varmaan hapokkuudeltaan kuitenkin loppujen lopuksi aika lähellä toisiaan. Lakkojen ja suklaakakkupohjan kanssa voisi toimia myös vaniljalla maustettu vaalea kreemi!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s