OLYMPUS DIGITAL CAMERAKuka nauttii arkiruoan laittamisesta, käsi ylös? Täällä suunnalla ei käsiä näy, valitettavasti. Leipominen on mielestäni varsin mukavaa, mutta arkinen ruoanlaitto usein melkoista pakkopullaa. Monipuolisen ja herkullisen maidottoman, kananmunattoman, luontaisesti gluteenittoman, maissittoman, sipulittoman ja soijattoman kasvisruoan taikominen yhteiseksi syötäväksi onkin taitolaji, johon useinkaan en ryhdy, eli teen suosiolla lapsille tavallisesti omat ruoat ja syön itse vähän mitä sattuu.

Yhteisten kasvisruokien laatiminen on kuitenkin yksi niistä tavoitteista, joita olen tälle vuodelle asettanut. Tätä puoltaan ekologisuuden lisäksi myös juurikin se, että en ole mikään intohimoinen ruoanlaittaja: lasten ollessa kotihoidossa heille saa kokata aamupalat, välipalat, kerhoeväät, kaksi lämmintä ateriaa, iltapalaa jne. Kuopukselle sopivat aniharvat kaupan valmisantimista muutamaa purkkiruokaa lukuunottamatta, joten hänelle saa tehdä kaikki itse leivistä lähtien. Jos tätä keittiössä päivystämisaikaa saa lyhennettynä, niin eri kiva! Kaikille sopiva ruoka, josta syödään monta päivää palvelee siis juuri juuri tätä tarkoitusta. OLYMPUS DIGITAL CAMERAPostin tuomasta BestBites herkkuboksista löytynyt proteiini- ja kuitupitoinen luomu linssispagetti innosti minut laatimaan tämän koko perheelle sopivan vegaanisen minestronekeiton ohjeen, johon lisää ruokaisuutta tuo herneproteiinirouhe. Annos on ISO, eli keitolla ruokkii perheen useamman päivän ajan ja riittää siitä muutama annos pakkaseenkin – varaa valmistamiseen siis ISO kattila. Keittoon voi lisätä luonnollisesti lähes mitä vain oman maun mukaan. Jos esimerkiksi sipuli sopii, suosittelen lisäämään sitä makua tuomaan!

Keiton kanssa maistuu uunituore ja herkullinen leipä, joka valmistuu käden käänteessä esimerkiksi Luminan luontaisesti gluteenitonta tummaa reikäleipäjauhoseosta käyttäen (lisää vain vesi ja hiiva). Luminan valmissekoituksessa on käytetty ksantaania, jota tavallisesti emme käytä (tehdään usein maissista), mutta nyt päätin kokeilla ja leipä tuntuikin sopivan maissiyliherkälle kuopuksellekin. Leipä oli todella maukasta ja säilytti pehmeytensä myös säilytyksessä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAINEKSET

 • 1,5 litra vettä
 • 1 kg paseerattua luomu tomaattia
 • 2 dl herneproteiinirouhetta (kuivana)
 • 2-3 varsisellerin vartta
 • 3 isoa porkkanaa
 • 2 luomu suippopaprikaa
 • 1 kesäkurpitsa
 • 1 pss kotimaisia pakasteherneitä (200 g)
 • 100 g luomu linssispagettia
 • 2 tl suolaa
 • oreganoa
 • mustapippuria
 • nippu tuoretta basilikaa

TEE NÄIN

 • Laita herneproteiinirouhe + vesi liedelle ja kuumenna kiehuvaksi
 • Lisää joukkoon pieneksi viipaloitu varsiselleri, paseerattu tomaatti, suola sekä mustapippuria maun mukaan ja keittele hetki pienellä lämmöllä
  • Jos keittoon muodostuu vaahtoa, kuori se kauhalla pois
 • Kuori ja raasta tai hienonna porkkanat sekä paprika ja lisää joukkoon
 • Anna kiehua hetki ja lisää hienonnettu kesäkurpitsa
 • Vihannesten ollessa napakan kypsiä lisää joukkoon pieneksi pilkottu linssispagetti ja keitä vielä noin 10 min
 • Lisää lopuksi herneet ja hienonnettu tuore basilika
 • Nauti tuoreen leivän kanssa!

ps. Keiton kanssa maistuu myös vegaaninen ”parmesaani”: oluthiivahiutaleita + valkosipulijauhetta + mantelijauhetta + hyvää suolaa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seuraa Perheestä blogia myös Instagramissa ja Facebookissa!

 

YHTEISTYÖSSÄ: BestBites Oy (tuote saatu)

One thought on “Vegaaninen minestronekeitto (G)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s