Etsitkö helppoa ja herkullista kakkuohjetta rajoituksilla vegaaninen, luontaisesti gluteeniton, kauratonmaidoton, kananmunaton, soijaton ja maissiton? Täällä!

Tämän kakun kanssa ei tarvitse pelata liivatteilla tai jännittää agar-agarin kanssa: kylmä kookoskerma vaahdoksi, sulatettu suklaa sekaan ja kakku on pääpiirteissään siinä. ..No okei, pohjaan tulevat hirssilastut täytyy leipoa ensin, mutta onneksi nekin ovat varsin vaivattomia. Kakku hyytyy jääkaapissa leikattavaksi muutamassa tunnissa ja sen voi koristella näyttäväksi suklaarouheella ja/ tai tuoreilla marjoilla. Jos haluat kakkuun entisestään lisää näyttävyyttä (tai vaihtoehtoisesti hieman jännitystä elämääsi), niin kuorruta kakku suklaa-ganachella!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POHJA

KAKKU

 • 2 x  400 ml tölkkiä kylmässä hyvin hyytyvää kookosmaitoa
  • Purkista käytetään vain hyytynyt osuus = n. 4-5 dl kookoskermaa merkistä riippuen
 • 1 dl tomusokeria
 • 200 g tummaa maidotonta suklaata (esim. Panda)
 • ripaus suolaa
 • ripaus vaniljasokeria

SUKLAAKUORRUTUS (Ganache)

 • 75 g tummaa maidotonta suklaata (esim. Panda)
 • 0,6 dl kermaista kookosmaitoa (Santa Maria, Extra smooth 18 %)

TEE NÄIN

 • Murskaa pikkuleivät pieneksi ja sekoita joukkoon sulatettu rasva sekä kookoshiutaleet. Painele massa leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan (17 cm) pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan täytettä.
 • Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa sulatustoiminnolla välillä sekoitellen.
 • Valuta vesi pois viileässä hyydytetyistä kookosmaitotölkeistä ja lusikoi kiinteä kookoskerma kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi.
 • Sekoita kookosvaahdon sekaan sula suklaa, tomusokeri, vaniljasokeri sekä pieni ripaus suolaa.
 • Lusikoi mousse pohjan päälle, tasoita päällinen ja nosta kylmään hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
 • Irrota kakku vuoasta, tasoittele reunat ja koristele halutessasi suklaarouheella, tuoreilla marjoilla tai suklaakuorrutuksella.
 • Suklaakuorrutus (ganache):
  • Pilko suklaa pieneen kattilaan kermaisen kookosmaidon kanssa.
  • Sulata suklaa lieden pienimmällä teholla ja sekoittele kookosmaidon kanssa tasaiseksi.
  • Anna kuorrutuksen jäähtyä hieman ja levitä se kakun päälle. -> Kuorrutuksen lämpötilan tulee olla sopiva, niin että se ei sulata kakun pintaa, mutta ei vielä jähmety, niin että sen levittäminen onnistuu.
  • Suklaakuorrutus hyytyy, mutta ei kovetu viileässä, eli kakku säilyy hyvin leikattavana.

Laita kookosmaitotölkit viileään jo edellisenä päivänä ja valmista hirssilastut hyvissä ajoin ennen kakun valmistamista.

Kakku on koostumukseltaan hyvin täyteläinen, eli siitä riittää herkuteltavaa useammallekin henkilölle (n. 10 annosta). Kakkua voi varioida lisäämällä esimerkiksi pohjaan pähkinärouhetta tai raastamalla moussen joukkoon luomuappelsiinin kuorta. Mausta kakku jouluna esimerkiksi piparkakkumausteella.

Kokonaan viljattoman kakun saat valmistamalla kakun pohjan esimerkiksi kevyesti paahdetuista auringonkukan siemenistä, kookosöljystä ja ruokosokerista. Kakun massassa voi halutessaan käyttää raakasuklaata ja korvata valkoisen sokerin esimerkiksi kookossokerilla sekä vaniljajauheella.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seuraa Perheestä blogia myös Instagramissa ja Facebookissa!

SaveSave

SaveSave

4 replies on “Suklaamoussekakku (gluteeniton, maidoton, kananmunaton)

 1. Palatakseni vielä kookoksen ja pähkinättömyyden suhteeseen asiaa selviteltyäni: Kookospähkinä ei ole pähkinä, vaan hedelmä (luumarja). Allergia- iho- ja astmaliiton sivuilla asiasta mainitaan esimerkiksi näin: ”Kookospähkinä (Cocos nucifera) kuuluu palmukasveihin (Arecaceae). Sen tunnetuimmat käyttömuodot Suomessa ovat kookosmaito ja –hiutaleet. — Allergeenisten proteiinien kokonaismäärää ei tunneta. Sen aiheuttamat allergiareaktiot ovat harvinaisia; esimerkiksi Yhdysvalloissa puupähkinä allergisten rekisterissä kookosallergiaa oli vain neljällä 5149:stä. Ristiin reagointi on mahdollista saksanpähkinän kanssa.” Eli vaikkakin kookokselle voi olla allerginen tai se voi aiheuttaa ristiallergian vuoksi oireita, se ei itsessään ole pähkinä, eli kookosta sisältävää ohjetta voi kutsua pähkinättömäksi.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s