Usein ihmiset kaipailevat gluteeniton-maidoton-munaton rajoitusten lisäksi ohjeita, joissa ei ole käytetty margariinia tai valkoista sokeria. Käsillä olevan Halloween-sesongin hengessä päätin laatia muutaman ohjeen edellä mainituin rajoituksin. Ohessa siis mausteisen punajuurikakun, mango-herukkadonitsien sekä raakasuklaa Rocky Roadin ohjeet ilman valkoista sokeria, margariinia, gluteenia, maitoproteiinia, kananmunaa, soijaa tai maissia. Sokerittomana lopetuksena, lapsille maistuvia helppoja Halloween-hedelmiä ja halloweenhenkinen porkkanadippi.

Herkullista Halloweenia!

MAUSTEINEN PUNAJUURIKAKKU

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Älä anna punajuuren hämätä – tämä kakku ei maistu lainkaan terveelliseltä! Punajuuri mehevöittää mausteisen kakun ja toimii täydellisesti tässä melkoisesti porkkanakakkua muistuttavassa leivonnaisessa. Tästä margariinittakin kuohkeasta intiaanisokerilla makeutetusta leivonnaisesta taisi tulla juuri uusi suosikkiohjeeni..

Vegaanisen, luontaisesti gluteenittoman, maidottoman, kananmunattoman, soijattoman ja maissittoman ohjeen löydät täältä: Mausteinen punajuurikakku.

RAAKASUKLAA ROCKY ROAD

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMielestäni perinteisen vaahtokarkeilla ja maitosuklaalla turboahdetun Rocky Roadin ongelma on siinä, että se on yksinkertaisesti liian makeaa. Maut eivät erotu, enkä koskaan ole oikein päässyt herkun kanssa sinuiksi. Voin siis käsi sydämellä sanoa, että tummaan suklaaseen tehty ja suolapähkinöillä taitettu terveellisempi Rocky Road toimii ainakin itsellä paremmin. Vaahtokarkkien sijaan käytin ohjeessa mielettömän herkullisia mulperinmarjoja, joihin jostain syystä vasta nyt tutustuin. Ohjeen levylliseen terveellisempää Rocky Roadia löydät täältä: raakasuklaa Rocky Road. 

MANGO-HERUKKADONITSIT

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMustaherukat tuovat mukavaa hapokkuutta mangolta maistuviin donitseihin. Voit korvata ohjeen mangososeen myös neutraalimman makuisella hedelmäsoseella, kuten päärynällä, jos haluat että herukat ovat leivonnaisessa pääasiassa. Ohjeen kahteentoista vegaaniseen, luontaisesti gluteenittomaan, maidottomaan, kananmunattomaan, pähkinättömään, soijattomaan ja maissittomaan donitsiin löydät täältä: Mango-herukkadonitsit.

HALLOWEEN-HEDELMÄT, PORKKANAT JA DIPPI

Jännä juttu, mutta jos haluat saada lapset syömään innostuksen vallassa vihanneksia, niin laita ne kepin nokkaan. Innostus on taattu. Harvoin myöskään olen nähnyt satsumaa kiskottavan vastaavalla intensiteetillä kuin ”kurpitsaksi” naamioituna 😀 Oli muuten ihan mahtava löytö nuo värikkään porkkanat. Tummat porkkanat olivat vielä todella makeita, eli maistuivat metkan ulkomuotonsa lisäksi varsin herkullisilta!

Ohjeen tarjottaviin löydät täältä: Halloween-hedelmät, porkkanat ja avokadodippi

Seuraa Perheestä blogia myös Instagramissa ja Facebookissa!

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s