Eko-jeesustelija tässä, terve! Aivan järjetön ilmastoahdistus ja paniikki päällä tällä suunnalla, terve!

Edeltävällä viikolla olen ostanut lapselleni muovisia syntymäpäiväkoristeita, kertakäyttömuotia, syönyt itse ja syöttänyt lapsilleni lihaa enemmän kuin ruoka-aineallergioiden ruokavaliot sitä edellyttäisivät. Kuluttanut riisiä, koska se on halpaa, hyvän makuista ja helppoa. Miksi minä teen tätä? Häpeän.

Ilmastonmuutoksen uhkakuvat ovat hirveitä ja ahdistavia. Miten lasteni käy? Minkälaista tulevaisuutta tässä tehdään heille? Miksei kukaan tee mitään? Miksi minä en tee mitään?? Minkälainen itsekäs idiootti ei pidä tätä kehitystä ahdistavana??? Newsflash: Ilmastonmuutoksen kuuluukin ahdistaa.

Paniikissa ihminen tekee typeriä virheitä, joten nyt pyrin saamaan jäitä sinne hattuun ennen kaikkea sen vuoksi, jotta en siirtäisi ahdistusta lapsille. Hengitä sisään, hengitä ulos ja kanavoi se ahdistus toimintaan, sillä tuohon ”carry on” -osaan täytyy ja voi puuttua.

Vihermaalailun aika on ohi. Talouskasvulla kaiken oikeuttamisen aika on nyt ohi. Onnellisuusteollisuuden tarjoamaan savua ja peilejä -meditaatioon ja itsensä kehittämiseen uppoamiseen aika on ohi. Lihalla mässäilyn ja lomalentomatkustamisen aika on ohi. Jos tämä homma ei ala muuttumaan about nyt, alkaako yksilön vapaudenkin aika olla ohi?

Jeesustelu seis ja katse paitsi sinne peiliin, niin myös ulos, ympäristöön, yhteisöön ja siihen tulevaisuuteen. Nyt täytyy oikeasti alkaa tapahtumaan. Mikä on minun roolini tässä? Mikä on sinun roolisi tässä? Mistä toivoa? Mitä nyt tapahtuu.

 

SaveSave

SaveSave

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s